O2e

Hoe te solaris updaten

Het Solaris-besturingssysteem is gemaakt door Sun Microsystems

Het Solaris-besturingssysteem is gemaakt door Sun Microsystems. Het is nu eigendom van Oracle. Solaris is een gratis Unix-besturingssysteem voor werkplekken en servers. Het wordt beschouwd als de nummer een voor de onderneming die voor bedrijven met een hoge vraag voor een zeer goede server en grote data-opslag-systeem. Het begon als proprietary software. Onder het OpenSolaris-project, het programma en de meeste daarvan codes zijn beschikbaar als open source. Als een open source programma, zijn er verschillende updates en patches die beschikbaar komen als de ontwikkelaars hebben gemaakt en getest hen om Solaris soepel te laten verlopen. Als uw behoefte om uw Solaris 10-besturingssysteem bij te werken, hier zijn enkele tips.

Merk op dat de woorden in cursief, die in dit artikel zijn eigenlijke commando lijnen.

Hoe te solaris updaten. Sluit een ander root commando, zodat de update zal beginnen.
Hoe te solaris updaten. Sluit een ander root commando, zodat de update zal beginnen.

  • Log in om je systeem als beheerder. Als u niet gemachtigd bent om in te loggen als beheerder niet proberen om dit te doen of loopt u het risico uw gegevens te verliezen en onherstelbare schade aan de zaken van uw bedrijf informatie en database.
  • Maak een tijdelijk bestand met de volgende instructies:
username = je moet gebruik maken van uw geldige zon gebruikersnaam hier zonder spaties. Gebruik onderstreept om aan te geven spaties tussen.

password = bieden jullie zon wachtwoord hier zonder spaties weer

hostname =

Het solaris-besturingssysteem is gemaakt door sun microsystems. Zorg ervoor dat u de juiste patches te downloaden voor uw versie van solaris.
Het solaris-besturingssysteem is gemaakt door sun microsystems. Zorg ervoor dat u de juiste patches te downloaden voor uw versie van solaris.

subscriptionKey =

portalEnabled = false

proxyHostName =

proxyPort =

proxyUserName =

proxyPassword =

Als beheerder weet je wat informatie aan te leveren aan deze syntax snaren te voltooien.

Volg deze met een root commando

  • Volg deze met een root commando, zodat uw systeem wordt geregistreerd als een geldig systeem dat updates kan ontvangen van Sun. De commando-regel is "sconadm register-a-r registrationprofile.properties". Uw systeem verzoek zal worden verwerkt en gevalideerd voordat het kan beginnen met de updates of patches te downloaden.
  • Sluit een ander root commando, zodat de update zal beginnen. De root commando is "smpatch update". Als u de patch manager soort werk de opdracht als "smpatch set patchpro.patchset = current2" voordat u de smpatch update commando opnieuw. De patch download zal starten en installeer alle beschikbare patches nodig zijn door uw systeem.
  • De nieuwe patches worden van kracht als je eenmaal hebt opgestart uw systeem. U kunt dit doen door het intikken van het commando "shutdown-i 6".
  • Houd uw Solaris bijgewerkt door regelmatig te controleren aankondigingen van de Oracle forums . Hier vindt u de meest recente update nieuws en wat u nodig hebt om uw Solaris 10-besturingssysteem actueel te houden. Neem een ​​kijkje op wat er op dit moment nodig hebben voor Solaris 10 patches te valideren.
  • Zodra u hebt gedownload van de patches, kijkt naar de instructies over hoe u de patches te installeren. Een goede site om te bezoeken is Java.sun.com .
  • Zorg ervoor dat u de juiste patches te downloaden voor uw versie van Solaris. Als u hebt gedownload en geïnstalleerde patches voor eerdere versies van Solaris uw systeem zal terugkeren naar de oudere versie. U zult tegenkomen gegevens conflict wanneer dit gebeurt.

Regelmatig updaten van uw Solaris OS als nieuwe patches beschikbaar zal ervoor zorgen dat uw systeem beschermd is tegen kwetsbaarheden weten dat uw systeem open uitbuiting kan maken door hackers. Patches zijn gemaakt om deze kwetsbaarheden te repareren en uw Solaris OS stabieler te maken.