O2e

Hoe te subwoofers kopen

Een subwoofer geeft het hoorbare lage frequentie geluid. Soms wordt het LFE (Low Frequency Effects) kanaal. Een goede subwoofer kan schudden je op en voelt u zich het geluid. Maar een heel weinig mensen veel moeite over het type en de kwaliteit van het. Hier is een checklist om de juiste keuze te kiezen voor je.

Stap 1

Wordt hij aangedreven? De subwoofers kan passief of aangedreven. De voeding (actief) subwoofer nodig aparte stroomvoorziening terwijl de passieve subwoofer niet. De passieve subwoofer wordt rechtstreeks aangedreven door de versterker / AV-receiver.

Hoe te subwoofers kopen. Wordt hij aangedreven?
Hoe te subwoofers kopen. Wordt hij aangedreven?

Het geluid van een subwoofer afhankelijk van het vermogen dat naar het. De passieve subwoofer deze kracht beperkt tot het maximale uitgangsvermogen van de versterker / AV receiver.

Maar de zaak is anders voor de aangedreven een. De actieve subwoofer heeft typisch een ingebouwde versterker en kan beter geluidseffect te leveren als het trekt onvoldoende stroom van externe voeding en heeft veel macht niet trekken uit de versterker / receiver. Het heeft nog een voordeel ook. De versterker kan leveren het grootste deel van haar bevoegdheid om andere luidsprekers omdat het niet hoeft te veel macht te leveren aan de subwoofer. Vandaar dat de actieve subwoofer is de betere optie.

Stap 2

Bevat het een haven of radiator? Sommige subwoofers bevatten een extra poort die een snelle basrespons dan een volledig gesloten behuizing geeft. Andere subwoofers bevatten geen poort maar een passieve radiator. Deze passieve radiator naast de luidspreker verbetert de nauwkeurigheid van geluid.

Stap 3

Welke maat? Subwoofers worden gemeten door de omvang van hun chauffeurs. Zij worden gemeten in inches. De meest voorkomende maten zijn 8 ", 10", 12 ", 15" en 18 ". Hoe minder voorkomende maten zijn 5,5 ', 7" en 20 ".

De 8 "is de kleinste van de basis-maten. 10" subwoofer is minder gebruikelijk en beschikbaar met een paar versterkers. Veel 10 "subwoofers kosten vergelijkbaar met 12". 12 "is waarschijnlijk de meest voorkomende en ideaal subwoofer grootte. 15" is duurder dan 12 "subwoofers en is geschikt voor zeer grote hallen. 15" kan groot zijn voor gewone home theaters.

Als je kleine surround-luidsprekers van grootte 4-inch, ga dan voor kleine 8-inch subwoofer. Als u grotere surround-luidsprekers, koop een grotere subwoofer met maat 10 - tot 12-inch. 12-inch volstaat voor ruimten van minder dan 1500 kubieke voet.

Stap 4

Is het afgestemd? Sommige subwoofers mogelijk niet goed presteren met andere luidsprekers gemaakt door een andere fabrikant. In dat geval kunt u proberen om de overeenkomende modellen van de subwoofer van dezelfde fabrikant aan te sluiten.

Stap 5

Hoeveel vermogen? Vertrouw niet op de 'dynamische' of PMPO (Peak Music Power Output of Peak Momentary Prestaties Capaciteit) beoordelingen. Als u wilt dat de echte macht mogelijkheden te peilen, vergelijk de 'continue' of RMS (Root Mean Square) vermogen, uitgedrukt in 'Watt'.

Het vermogensniveau vereist afhankelijk van de persoon en de grootte van de kamer. Dus kies het nominale vermogen op basis van uw interesse en de grootte van de kamer waar je naartoe gaat om het te plaatsen. Echter, vermogen binnen het bereik van 75-150 watt is genoeg voor een goede home theater. De subwoofer moet in staat zijn de nominale vermogen van de versterker af te handelen.

Stap 6

Side vuren / front firing of de vloer bakken: Side afvuren subwoofers beschikken over een of meerdere stuurprogramma's die vuur aan de zijkant. De meeste van hen hebben slechts een grote bestuurder aan de voorkant, en een baspoort aan de achterkant. Zoals baspoort aan de achterzijde, houd het in de buurt van de muur of in de hoek met de voorkant naar u toe. Het is omdat de bas weerkaatst door de muren en je krijgt een krachtiger en beter klinkende respons. Het is het meest geschikt voor kleine ruimtes.

Bevat het een haven of radiator? Side vuren / front firing of de vloer bakken.
Bevat het een haven of radiator? Side vuren / front firing of de vloer bakken.

Floor vuren subwoofers hebben een driver die de grond gericht. Dus in plaats van schieten naar je toe, de subwoofer branden gewoon de bas naar de grond. Dit vult feite de hele kamer met bijna dezelfde hoeveelheid bas en betere gemengd met muziek van andere sprekers. Maar het moet zeer harde oppervlakken of hard hout op de vloer voor de beste prestaties. Tapijten op de vloer invloed op de prestaties van dit type subwoofer.

Dual-firing subwoofer bevatten meestal een zijschietende bestuurder, en een vloer vuren driver. De zijde vuren chauffeur blast bas direct aan u, terwijl de vloer schieten chauffeur de kamer met bas te vullen. Een dual-firing subwoofer kan afgeven prachtige gladde bas, maar zijn erg duur. Soms geeft betere respons wanneer direct achter uw weergavegebied.

Stap 7

Waar te plaatsen? De subwoofer kan overal worden geplaatst in de kamer. Echter, de algemene prestaties hangt af van de grootte van de kamer, wandafwerking, vloertype, meubels etc. De beste plaats van een subwoofer is tussen de twee voorste luidsprekers. Als er een centrale luidspreker, de subwoofer naar links of rechts van het midden-luidspreker. U kunt de subwoofer ook plaats aan de voorste hoek van de kamer. Stel de fase controle op de subwoofer om de beste algehele geluid effect te krijgen in de kamer.

Stap 8

Wat is crossover frequentie? Het is de cut-off frequentie van de subwoofer. Heb je het? Het betekent dat de subwoofer geeft alleen geluid onder deze crossover-frequentie. Het geluid boven deze frequentie wordt geleverd door andere sprekers in het systeem. Veel AV-receivers hebben interne wisselfilter instellingen voor de subwoofer gerelateerd aan de grootte van de andere luidsprekers. Het helpt om de bas belasting verdeeld met hoofdluidsprekers als de subwoofer hoeft alleen de productie van de zeer laagste basfrequenties. Een goede subwoofer heeft crossover-frequentie meestal rond de 80 Hz. Deze frequentie wordt meestal ingesteld iets boven de laagste frequenties die door de hoofdluidsprekers, met vallen en opstaan.

Sommige subwoofers hebben de mogelijkheid van het selecteren van de cross-over frequentie van een reeks waarden. U kunt proberen verschillende instellingen die het hele systeem aan te passen. De handleiding kan u enig inzicht over hoe de crossover voor de specifieke subwoofer in te stellen.

Vermijd het instellen van de crossover-frequentie te laag of te hoog. Een te lage waarde kan leiden tot een kloof tussen de frequenties tussen de subwoofer en de hoofdluidsprekers. Het instellen van het hoog zal dwingen de subwoofer om geluiden dat het niet is ontworpen om te doen en maakt het geluid smerige maken. Als je een grote belangrijkste luidspreker die een goede basweergave is, dan is 60 tot 80 Hz is goed. Als u kleine luidsprekers van grootte van minder dan 8 "dan is 80 tot 120 Hz is beter.

Stap 9

Fase controle: De fase controle helpt de geluidsgolven uit de subwoofer te krijgen gesynchroniseerd met die van uw hoofdluidsprekers.

Volg deze eenvoudige stappen om de fase controle in te stellen.

  • Draai de aansluitingen op uw hoofdluidsprekers (verbind de zwarte draad aan op de rode klem en de rode draad op de zwarte aansluiting).
  • Wees gezeten in uw normale luisterpositie en speelt wat muziek met een goede baslijn.
  • Krijg hulp van iemand om de fase controle op de subwoofer aan te passen totdat u hoort dat de minste hoeveelheid bas.
  • Daar laten de fase-instelling.
  • Wijzig de luidsprekeraansluitingen en correcte aansluiting van de luidsprekerkabels. Nu zult u hearmostofthebass van uw subwoofer.

Als de basfrequenties van de hoofdluidsprekers worden geannuleerd door die van de subwoofer, verander dan de fase 180 graden om het te elimineren.

Als uw subwoofer geen een fase controle, plaats deze dan zeer dicht bij een van de belangrijkste luidspreker zodat het geluid wordt gesynchroniseerd.

Of afgeschermd: Bewaar geen afgeschermde luidspreker of subwoofer in de nabijheid van een tv van CRT-type. Niet-afgeschermde speaker zal een magnetisch veld dat bijna vernietigt tv beeldbuis. Als u CRT-type TV en van plan om de luidsprekers in de buurt van het, koop dan alleen afgeschermde luidsprekers.


Controleer voordat je koopt. Het is belangrijk om de subwoofer en de andere luidsprekers te testen in het systeem voordat je koopt. Draag beste dvd's of cd's die veel bas muziek naar verschillende subwoofers te testen voor het kiezen van de juiste keuze voor u.