O2e

Hoe te typen geheugen van de computer weten

Computer geheugen verwijst naar elk apparaat associëren met of een deel van een computer die kan gegevens opslaan of programma's tijdelijk of permanent. Deze informatie wordt weergegeven in de zogenaamde binaire code, een reeks van 1 en 0's. Computer geheugen apparaten zijn gemaakt van geïntegreerde schakelingen met silicium-gebaseerde transistoren of condensatoren. Zij komen in principe werken als schakelaars met 'aan' of 'uit' staten of standpunten die de 1's en 0's van de binaire code of informatie op te slaan als de kosten geeft. Algemeen zijn er twee soorten computergeheugen is genaamd primaire opslag en de andere secundair.

Hoe te typen geheugen van de computer weten. De basisfunctie van computers is het opslaan.
Hoe te typen geheugen van de computer weten. De basisfunctie van computers is het opslaan.

  1. Primaire opslag. Primaire opslag geheugen zijn meestal apparaten moeten worden gevoed met elektriciteit om informatie te bewaren. Zo worden ze ook wel vluchtig geheugen. Gegevens opgeslagen in dergelijke inrichtingen kunnen worden opgehaald met een constante tijdsnelheid Ongeacht waar het gelocaliseerd. Deze vorm van opslag van gegevens is bekend als willekeurig toegankelijk geheugen (RAM).

    • . Ram RAM is verder onderverdeeld in twee categorieën statisch willekeurig toegankelijk geheugen (SRAM) en dynamic random access memory (DRAM). Het belangrijkste verschil tussen de twee is het gebruik van een proces dat geheugen refreshing waarbij opgeslagen gegevens worden gelezen van een locatie en onmiddellijk herschreven op dezelfde locatie. SRAM, is in tegenstelling tot DRAM niet nodig om geheugen op te frissen ondergaan. DRAM moet worden ververst, omdat de gegevens worden opgeslagen als de kosten binnen een condensator die van nature lekt de kosten dus noodzakelijk een constante herschrijven.
    • Geheugen structuur. Een computer heeft een hiërarchie van geheugens. Het begint met de centrale verwerkingseenheid (CPU) registers. De volgende niveaus zijn de interne en externe caches (L1, L2 en L3), die zijn net als voor tijdelijke opslag die geschreven dubbele gegevens dus elders de tijd voor toegang en overdracht verkorten. Dan komt DRAM die verwijst naar de verwijderbare modules op het moederbord (en wat vaak en ten onrechte aangeduid in termen leek zo eenvoudig RAM). Dan ten slotte is er virtueel geheugen dat is een speciale kleine ruimte op de harde schijf die werkt als een opslag back-up voor DRAM. Al deze niveaus van het geheugen werkelijk functioneren in het RAM mode. Sommige, zoals de caches zijn statisch en anderen, zoals de DRAM-modules zijn dynamisch.
    • Dram. De eenvoudigste manier om een computer geheugen te verbeteren is om te upgraden zijn DRAM-modules. Twee van de meest voorkomende vormen van deze modules staan ​​bekend als SDRAM die Synchronous DRAM en DDR SDRAM of Double Data Rate Synchronous DRAM betekent. Het is later veel sneller in de verwerking van gegevens, maar des te meer belangrijk onderscheid is het fysieke verschil. SDRAM maakt gebruik van 168 pinnen (de verbindende oppervlak van het moederbord), terwijl DDR SDRAM gebruikt 184 pinnen. Het is dus niet mogelijk om een ​​computer te upgraden met een moederbord dat SDRAM ondersteunt door het aansluiten van een DDR-SDRAM-module, want het zal niet passen.
  2. Bergruimte. Secundaire opslag computergeheugen apparaten worden ook wel persistent geheugen of niet-vluchtige geheugens. In tegenstelling tot de primaire opslagapparaten, kunnen ze bewaren de informatie, zelfs wanneer ze niet worden aangedreven. Harde schijven, optische schijven en diskettes behoren allemaal in deze categorie. Deze apparaten ook niet strikt werken in random access wijze waardoor de snelheid van het herstellen van gegevens wordt beïnvloed door de fysieke locatie van de data. Dat is de reden waarom dergelijke apparaten moeten snelheid specificaties (typisch omwentelingen per minuut of rpm) om aan te geven hoe snel het fysiek kan draaien en lokaliseren van de gegevens van de locatie.

De basisfunctie van computers is het opslaan

De basisfunctie van computers is het opslaan, ophalen en verwerken van gegevens. Zo geheugen is het werkingsprincipe achter alle rekenmachines. Maar ook andere geavanceerde apparaten tegenwoordig ook gebruik maken van het geheugen of de gegevens opslaan van apparaten op hun functionaliteit te verbeteren.