O2e

Hoe te vertellen als uw draadloze router is gehackt

Het primaire gebruik van draadloze routers is om toegang te verlenen tot een computernetwerk of internet zonder de noodzaak van een verbinding die is bekabeld. Dergelijke inrichtingen kunnen functioneren in lokale netwerken (LAN), die bedraad, draadloos of een combinatie van beide. In aanvulling op deze, draadloze routers hebben LAN-en WAN (wide area network)-poorten, die functioneren als netwerk switchers. Meer nog, deze routers worden geleverd met draadloze antennes die toelaten verbinding met andere Unwired apparaten. Sommige zelfs voorzien van een kabel-of DSL-modems als add-ons. Door hun vele voordelen, zijn draadloze routers uitgegroeid tot de thuisnetwerken is standaard in een zeer snelle manier. Dit wordt dus, zijn veel van deze apparaten gehackt door mensen die niet willen om de kosten voor internettoegang te betalen.

In het geval dat u een van de mensen die hebben gekocht dit apparaat en als u vermoedt dat uw draadloze router wordt gehackt, hieronder staan ​​de stappen die u kunnen helpen als dat zo is.

Hoe te vertellen als uw draadloze router is gehackt. Download instructies.
Hoe te vertellen als uw draadloze router is gehackt. Download instructies.

  • Download instructies. Bezoek de website van de fabrikant van de draadloze router. Zodra u hebt ingevoerd de site, zoeken naar de instructies met betrekking tot de zaak of gewoon op zoek naar de overeenkomstige schijf zetten.
  • Inloggen. De eerste stap die u hoeft te doen om te bepalen of uw draadloze router is gehackt, moet u inloggen op uw router. Echter, als je niet kunt inloggen, dit betekent dat je router is gehackt, omdat de meeste van de tijd, hackers zou het wachtwoord van de beheerder wijzigen.
  • Controleer uw beveiligingsstatus. Als u in te loggen op de router, kijk in het tabblad Beveiliging en controleer uw status.
  • Bekijk de lijst voor DHCP-clients. Na het controleren van uw hoedanigheid krachtens het tabblad Beveiliging, onderzoekt de DHCP-client lijst. Indien in het geval dat u de namen van computers die onherkenbaar is voor u, dit dient als een duidelijke indicatie dat uw draadloze router is gehackt. Maar het probleem is echter wanneer de hackers hebben de mogelijkheid van het gebruik van uw internettoegang zonder de noodzaak om bewaard worden. Dit wordt gedaan wanneer het IP-adres van deze hackers zijn hardcoded door hen buiten het bereik van de standaard DHCP-client lijst.
  • Opnieuw instellen. Als in het geval dat uw admin wachtwoord is gewijzigd en je kunt niet inloggen op uw draadloze router, of als u niet meer weet uw eigen wachtwoord, alles wat je nodig hebt o doen is om te bepalen of er een manier is om het te resetten. Sommige draadloze routers bevatten reeds een knop voor het resetten van doeleinden die u dient in te drukken voor een paar seconden. Dit zou de macht van de router en zet in een back-up.
  • Voeg veiligheidsmaatregelen. Als je in staat bent om uw draadloze router te resetten, zorg ervoor dat u maatregelen worden toegevoegd voor extra veiligheid. U kunt er ook voor kiezen om een ​​adres filtering toe te voegen en de fabriek wachtwoord veranderd hebben.


Toegang tot Internet is uitgegroeid tot een zeer belangrijk onderdeel van het leven van mensen vandaag de dag. Het biedt snellere toegang tot informatie en ook makkelijker communicatie met mensen uit de hele wereld. Dit is de reden waarom velen die niet bereid zijn om de bijbehorende kosten te besteden, ervoor kiezen om andermans thuisnetwerken hacken. Vanwege dit, is het belangrijk dat je nodig hebt om extra voorzichtig zijn als in het geval dat u dit soort apparaat gebruikt.