O2e

Hoe te verwijzen software te kiezen

Vroeger was het zo dat onze voornaamste bronnen van informatie waren flinke hoeveelheden gedrukte materialen gestapeld in onze scholen of thuis bibliotheken. Nu deze boeken kunnen worden teruggebracht tot bytes en je kunt ze mee te nemen in een palm lezer of haal de cd of dvd in uw laptop optische drive. Ondanks de innovatie achter het, referentie-software net als boeken dient te worden beoordeeld om zijn kwaliteit, nauwkeurigheid en bruikbaarheid.

Hoe te verwijzen software te kiezen. Controleer voor het gemak-of-gebruik.
Hoe te verwijzen software te kiezen. Controleer voor het gemak-of-gebruik.

1. Denk aan de bron.

Net zoals je een set van encyclopedieën zou oordelen

Net zoals je een set van encyclopedieën, een woordenboek of een leerboek door de auteur, redacteur of uitgever zou oordelen, geloofwaardigheid een verwijzing software berust ook op de bron. Universitaire persen en andere onderwijs-en onderzoeksinstellingen zijn de productie van software of cd / dvd-versies van hun referentiematerialen. Grote ontwikkeling van software bedrijven komen ook met referentie-en leerprogramma's om consumenten te helpen beheersen hun applicaties. U moet eerst controleren van deze bronnen voordat je probeert om te jagen op bepaalde secundaire of obscure referentie software.

2. Evalueer de inhoud.

Sommige uitgevers van de referentie-software proberen hun producten te duwen door trots de hoeveelheid informatie die ze presenteren. Maar nog belangrijker dan het aantal inzendingen is de diepte van de kennis. Quick-reference types hebben hun toepassingen, maar ze kunnen niet genoeg om je door je periodieke examens zijn. Als een bepaald referentiepunt software biedt evaluatie of demo exemplaren gratis, profiteren van deze, zodat u kunt oordelen over de kwaliteit van de inhoud ervan. Hoeveel van een bepaald onderwerp is het aan te pakken? Is de referentie voor basis-of gevorderd niveau leerlingen? Heeft het multimedia presentaties? Zijn er interactieve onderdelen? Je zou normaal gesproken bladeren door een boek voordat je het koopt.

3. Controleer voor het gemak-of-gebruik.

Net zoals je een set van encyclopedieën zou oordelen. Kijk voor updatefuncties.
Net zoals je een set van encyclopedieën zou oordelen. Kijk voor updatefuncties.

Naast het hebben van visuele en audio-gegevens gepresenteerd naast de tekst, dient verwezen software geïndexeerde koppelingen en bladwijzers. Dit zorgt voor een eenvoudigere navigatie door pagina's en pagina's met informatie. Referentie software moet worden ontworpen om gemakkelijk toegankelijk en navigeerbaar, net als de Help-bestanden die bij de meeste softwaretoepassingen zijn. Kijk voor zoekfuncties en een klikbare inhoudsopgave. Je moet ook zien of de software van uw huidige systeem zal werken. Heb je nodig om een ​​apart programma te installeren? Zal het uit te voeren op zijn eigen op de cd / dvd-station? Een verwijzing software kan inhoud van hoge kwaliteit hebben, maar als het maakt het moeilijk voor de gebruiker om naar die inhoud dan zijn bruikbaarheid is verminderd.

4. Kijk voor updatefuncties.

In sommige gebieden waar veel onderzoek wordt gedaan, kan de inhoud van de bijbehorende referentie-software snel vervallen en achterhaald. Je zou willen controleren of de referentie-software heeft een manier van het bijwerken van de inhoud door te linken naar een online bron, of op zijn minst over een bijgewerkte online versie. Het kan vervelend zijn als je gaat te hebben om een ​​bijgewerkte versie om de paar maanden of zo gewoon om ervoor te zorgen dat uw referentie software nog nauwkeurig te schaffen.

Na beoordeling van de kenmerken van de referentie-software

Na beoordeling van de kenmerken van de referentie-software, kunt u nu vergelijken met dat tegen de prijs. Een verwijzing software daadwerkelijk kan gratis worden gedownload. Maar gewoon omdat het niet kost geen geld, kon je nog steeds je tijd aan het lezen iets dat niet nuttig verspillen.