O2e

Hoe te voorkomen dat computervirussen op je laptop

Computers en laptops zijn niet vatbaar voor virussen per se

Computers en laptops zijn niet vatbaar voor virussen per se. In feite is het de gebruiker die opent de computer / laptop om virussen door het openen van bestanden en programma's van een twijfelachtige bron. Als je een Mac eigenaar, je veilig bent tegen virussen, omdat hackers doelwit pc-gebruikers alleen.

Bescherm uw computer / laptop van een virus door het volgende:

Hoe te voorkomen dat computervirussen op je laptop. Kies een antivirusprogramma en installeer het in je laptop.
Hoe te voorkomen dat computervirussen op je laptop. Kies een antivirusprogramma en installeer het in je laptop.

 1. Eerst en vooral, het World Wide Web is zowel een vriend en een vijand. Behandel het als New York met zijn vele stadsdelen. Je houdt van Manhattan, terwijl u op het hek met de Bronx. Je krijgt het idee?
 2. Kies een antivirusprogramma en installeer het in je laptop. Hebben meerdere lagen van beveiliging ook geïnstalleerd. Scan uw laptop op virussen op een wekelijkse basis. Stel je ant-virus programma aan zodra je op je laptop te zetten draaien.
 3. Run je reis schijf door een virus check voordat u het in uw laptop. Als u ervoor kiest om uw laptop achter te laten als u op reis en kiezen voor uw USB om bestanden op te slaan van een andere bron, zeg, een internetcafe, bent u in een reëel gevaar van het verwerven van virussen uit deze plaats, die kan krijgen overgemaakt op uw USB en tenslotte , in je laptop.
 4. Graag foto's met uw digitale camera? Om virussen te krijgen in uw laptop te vermijden, heb je foto's opgeslagen op een cd van de foto-ontwikkelaar, dan wanneer de geheugenkaart van uw camera is naar u teruggestuurd, opnieuw hetzelfde om de schaal van de kans op virussen.
 5. Wees erg voorzichtig met het downloaden van bestanden van dubieuze websites, websites file-sharing, of van mensen die je niet kent. Deze omvatten chatrooms, message boards, proxy servers, en nieuwsgroepen.
 6. Lees vanaf uw e-mail van een e-mail host die up-to-date bescherming tegen virussen heeft.
 7. Wis het cachegeheugen en de cookies regelmatig.
 8. Defragmenteer uw laptop.
 9. Heb verdachte bestanden niet openen en op zijn hoede voor het openen van bestanden met extensies zoals pif. . Exc of scr. Er is een zeer grote kans dat het een virus.
 10. Leeg de prullenbak.
 11. Nooit zet je computer aan auto-launch bestanden, updates, webpagina's, veiligheidscontroles, en koekjes.
 12. Koop een kwaliteit anti-spyware programma en het opzetten van een firewall.
 13. Lees up over virussen en wormen en hoe ze in je computer. Kennis is macht.
 14. Een niet-Microsoft besturingssysteem is minder kwetsbaar voor virussen, zodat je zou willen proberen een uit.
 15. Laat uw laptop niet lenen voor iedereen. Laat het niet rondslingeren hetzij als iedereen gewoon kan toegang krijgen tot uw computer, plug in hun USB, bestanden en afbeeldingen downloaden zonder uw toestemming, en laat uw laptop een broeinest van virussen, in een klap.
 16. Niet delen uw USB of diskettes.
 17. Hebben het regelmatig controleren door een technicus. Het beste is om het te laten controleren van de winkel je het gekocht uit.
 18. Houd een back-up van uw bestanden, voor het geval dat. Sla uw belangrijke bestanden op een cd of een USB.

Om echt bescherming van uw laptop, vertrouw op je gezonde verstand. U kunt de beste bescherming tegen virussen en lagen op lagen van beveiliging, maar je laptop de eerste lijn van verdediging is nog steeds u, de eigenaar.