O2e

Hoe tot 3 tv's op 1 computer aan te sluiten

Het aansluiten van meerdere televisies op een computer van pas kan komen wanneer u bezig met een presentatie en je hebt een groot publiek op verschillende plaatsen in hetzelfde gebouw. Dit is ook een leuk idee als je in een vergaderruimte, en u wilt dat iedereen in staat om uw presentatie te bekijken vanuit verschillende hoeken. De eenvoudigste manier waarop u kunt dit doen is met behulp van een video-versterker of splitter, die RCA of audio / video-kabels gebruikt.

Hoe tot 3 tv's op 1 computer aan te sluiten. Voor de beste resultaten.
Hoe tot 3 tv's op 1 computer aan te sluiten. Voor de beste resultaten.

RCA heeft het voordeel dat met vrijwel alle televisietoestellen. Merk echter op dat niet alle computers kunnen uitvoeren naar RCA. Voor dit doel, zal je nodig hebben een VGA naar RCA converter.

  • Ten eerste, moet u uw computer VGA-uitgang aansluiten op een video distributie versterker. U kunt meestal een kopen bij een gerenommeerde elektronica winkel, net als Radio Shack. Sluit hem gewoon aan op de VGA-poort. De versterker splitst vervolgens het signaal in rood, groen en blauw, die u moet dan aansluiten op de versterker ingang.
  • Voor de beste resultaten te koppelen van uw computer audio-uitgang op de versterker ook. Dit is handig als uw presentatie heeft audio. Voor dit doel, zul je anders nodig hebt een converter kabel met een 3,5 mm jack, net koppelen de video zal goed zijn.
  • Controleer de poorten op de televisie die u nodig hebt om het scherm uit te voeren naar. De meeste nieuwe toestellen hebben een component-ingang, die bestaat uit Rood, Groen en Blauw. Anders zal het gewoon een composiet audio / video-ingang, met geel als de video, en rood en wit als audio.
  • Sluit elke tv-toestel aan een uitgang van de versterker. Gebruik de juiste kabels-ofwel geel voor composiet video of RGB voor component video.
  • Zet de computer aan. Ook zet elke TV. Controleer of de tv-toestellen zijn ingesteld op Video. Merk op dat je nodig zou kunnen hebben om te controleren of de input poorten die je gebruikt, zijn Video 1, Video 2, Video 3, enzovoort.
  • Als u gebruik maakt van een laptop computer, moet u mogelijk uw uitvoer ingesteld op "alleen VGA." Kijk voor de juiste Fn-toets om door de functies. Als u Windows 7 gebruikt, kunt u op Win-P om te bladeren door "slechts Computer", "Dupliceren" en "uitbreiden" of "alleen projector." vanuit Windows. U kunt kiezen voor de dupliceren of projector enige opties.
  • Controleer of elk televisietoestel wordt nu het weergeven van uw computer output. Als u hebt aangesloten audio, controleer dan of uw audio is het uitvoeren van de juiste tv-toestel of geluidsinstallatie, als goed.


Als uw tv-toestellen hebben de S-video-ingangen

Als uw tv-toestellen hebben de S-video-ingangen, dan zal het aansluiten gemakkelijker voor je. De meeste moderne grafische kaarten, ook die in notebooks-worden geleverd met S-video-uitgang ingebouwd. U hoeft alleen maar op een versterker te kopen die in-en uitgangen S-video. U kunt ook koopt gewoon een S-video-splitter die op drie manieren gaat.

Doe er rekening mee dat splitsen uw signaal op drie manieren zal resulteren in een vermindering van de kwaliteit. Signaal degradeert hoe verder het gaat, en hoe meer het wordt gesplitst. Als uw televisie wordt gevestigd een lange weg van de bron computer, zou je een sterke versterker, of je moet het signaal halverwege versterken van de computer naar de tv-toestellen, voor de beste resultaten weergeven.