O2e

Hoe u uw Windows XP-computer wijzigen

Computer tijd is belangrijk omdat uw Windows XP-besturingssysteem en andere geïnstalleerde toepassingen opnemen gebruiker activiteiten in log-files. Wanneer de tijd instellingen op uw computer onjuist zijn, kunnen sommige applicaties niet goed functioneren. Je zou ook kunnen in de war raken wanneer een bepaald bestand is gemaakt of gewijzigd. De volgende zijn enkele richtlijnen over hoe om onjuiste computertijd wijzigen op een Windows XP-systeem.

  1. Bevestigen de status van de Windows Time-service. Windows Time is het besturingssysteem functie die de interne klok van de computer bestuurt. Als Windows Time is uitgeschakeld, kunnen sommige programma's niet goed te starten, of als het in de handmatige stand, tijd en datum heeft elke keer dat u zich aanmeldt bij te stellen. De ideale en standaardinstelling voor Windows Time is automatisch. Om de status te bevestigen, klik met de rechtermuisknop op Deze computer en kies Beheren. Op het venster Computerbeheer Vouw Services en toepassingen op de directory boom aan de linkerkant van het venster. Klik op Services kijk dan voor Windows Time op de lijst die verschijnt op het hoofdvenster. Onder de kolom Opstarttype, moet de dienst in 'Automatic'. In het geval dat het niet is, selecteert u dit item en klik op de werkbalk Eigenschappen. Kies de juiste instelling op de Time dialoogvenster Eigenschappen voor Windows.
  2. Synchroniseren met een tijdserver op internet. Tijd van uw computer kan automatisch worden gesynchroniseerd op twee manieren. Het kan een lokaal netwerk server te gebruiken als basis of als behoort niet tot een netwerk, gebruikt u een tijdserver op internet. Open de datum en tijd dialoogvenster Eigenschappen door te dubbelklikken op de taakbalk tijdweergave. Trek de tab Internet Time en controleer of de optie 'Automatisch synchroniseren ...' is gemarkeerd. Kies een tijdserver op internet op de dropdown lijst, kan dit ofwel 'time.windows.com' of 'time.nist.gov' en klik op de knop Nu bijwerken. Uw computer tijd zal dan updaten en te synchroniseren en moet nu de juiste tijd weer te geven.
  3. Verander de tijd handmatig instellen. De datum en tijd dialoogvenster Eigenschappen kunt u ook handmatig de weergegeven tijd te wijzigen. Trek het tabblad Tijdzone en kies de juiste tijdzone voor uw gebied op de dropdown lijst. Ga verder naar het tabblad Tijd Datum en, en plaats vervolgens de cursor in het invoerveld onder de grafische weergave van de klok. Dit zal u toelaten om te typen in het juiste uur, minuut en kiezen tussen AM of PM. Indien nodig ook de datum aan te passen door te kiezen voor de juiste maand en het jaar op hun bijbehorende velden en klikken op de juiste datum op de grafische kalenderweergave. Klik op Toepassen en vervolgens op OK, zal het dialoogvenster te sluiten en de wijzigingen die u gemaakt worden van kracht.

Hoe u uw Windows XP-computer wijzigen. Bevestigen de status van de Windows Time-service.
Hoe u uw Windows XP-computer wijzigen. Bevestigen de status van de Windows Time-service.

Een falende CMOS-batterij kan ook leiden tot onjuiste computertijd. Deze batterij levert minimaal vermogen op het moederbord, zodat de BIOS kan houden computertijd gesynchroniseerd, zelfs wanneer de computer is uitgeschakeld.