O2e

Wat is eSATA

In het digitale tijdperk data even belangrijk als ademen

In het digitale tijdperk gegevens zo belangrijk als ademen. Het creëren van gegevens, het houden van gegevens en zelfs het overbrengen van gegevens moet worden gedaan in de veiligste en snelste manier mogelijk te maken. En als het gaat om het overbrengen van bestanden, media opslagapparaten hebben verschillende modi om dat te doen. Een van de snelste, zo niet de snelste, is de eSATA-of externe Serial Advanced Technology Attachment.

Definitie

De eSATA is een van de jongste wijzigingen van Serial ATA. Dit is een interface voor computer bus voor het host bus adapters aan op een massa-opslag-apparaten zoals optische drives en harde schijven. De ontwikkeling van SATA is ook een herziening van een oudere interface genaamd PATA of parallel ATA. De belangrijkste voordelen van de SATA kleiner kabel, lagere kosten, snellere data-overdracht, en meer efficiënte data-activiteiten.

eSATA is een andere ontwikkeling van deze ontwikkeling

eSATA is een andere ontwikkeling van deze ontwikkeling. "Externe" is het sleutelwoord dat het belangrijkste verschil van eSATA legt de oude SATA. Sinds externe, wordt deze nieuwere interface die wordt gebruikt voor externe apparaten zoals externe harde schijven en videocamera-opnametoestellen.

Wat is esata. Belangrijkste voordelen van esata.
Wat is esata. Belangrijkste voordelen van esata.

Belangrijkste voordelen van eSATA

De eSATA is vergelijkbaar met USB-en FireWire 400. De eerste werd geïntroduceerd toen de laatste werden al de markt domineren. Maar eSATA heeft iets dat zou kunnen helpen bij het weerstaan ​​van de concurrentie. Hier zijn een aantal voordelen eSATA's:

  • Snelle overdracht van gegevens. In vergelijking met FireWire 400 en USB, eSATA is veel te snel, triple net zo snel als deze twee. USB is niet echt gemaakt voor data-overdracht, maar voor het aansluiten van printers, toetsenborden en muizen. Ondertussen werd eSATA voornamelijk gecreëerd voor gegevensoverdracht. De verwachting is dan goed te zijn in wat het verondersteld wordt te doen.
  • Langer. In tegenstelling tot de USB-en FireWire 400, eSATA kan een kabel te gebruiken zo lang als 2 meter ook buiten de computer.
  • Duurzamer. De kabel van de eSATA is bedekt met duurzame materialen die beter bestand zijn tegen slijtage.
  • Gemakkelijk te gebruiken. Het is misschien niet een plug-and-play zoals USB, maar het is 'hot-plug. Aansluiten en loskoppelen eSATA zal niet eisen dat u het systeem afsluit.
  • Geen data vertaling nodig. Met behulp van eSATA het overbrengen van gegevens is meestal zonder vertraging omdat de computer begrijpt de gegevens van dit apparaat zonder vertaling.

Deze voordelen zijn goede redenen om altijd rekening met eSATA. Er misschien andere alternatieven, maar de sterke punten van deze bus kunt altijd het overwegen waard.

Belangrijkste nadeel van esata

Ondanks de goede dingen, eSATA heeft nog een aantal slechte dingen en deze zijn:

In het digitale tijdperk data even belangrijk als ademen. Snelle overdracht van gegevens.
In het digitale tijdperk data even belangrijk als ademen. Snelle overdracht van gegevens.

  • Stroomkabels. U kunt geen eSATA als het niet aangesloten zijn eigen voedingsbron. In tegenstelling tot andere bussen die stroom van de kabel, eSATA heeft behoefte aan macht direct van de bron. Maar dit zal niet lang meer duren, omdat de SATA International Organization werkt al aan een nieuwere versie dat deze belangrijke eSATA nadeel zal wissen.
  • Behuizing. Deze bus moet haar externe behuizing die moeten worden ondersteunende eSATA.
  • Minder handig. Vergeleken met andere alternatieven, eSATA niet zo gemakkelijk te gebruiken voor on-the-go mensen. De kabels zijn langer, de grootte is groter, en het moet een stroombron.

Er kunnen enkele eSATA-nadelen, maar deze zijn niet genoeg om af te schrikken van de vele voordelen van het gebruik van de bus. USB-en FireWire 400 beschikbaar zijn, maar als je de snelste en meest betrouwbare manier om gegevens over te brengen nodig hebben, is er geen betere bus voor de baan, maar de eSATA.